top of page
271770686_121713347026461_7062798515213369198_n.jpg

Mijn naam is Sabine en ik ben woonachtig in de gemeente Doetinchem. Ik sta hier rechts op de foto. Ik woon alleen met mijn twee dochters. Ik ben opgeleid als maatschappelijk werker en ruim 20 jaar werkzaam als jeugdhulpverlener. Ik heb ruime ervaring opgedaan in het werken met kinderen en hun ouders in complexe opvoedings- en/of scheidingssituaties. In deze 20 jaar heb ik op verschillende  plekken gewerkt. Eerst als pedagogisch medewerker bij een dagbehandeling en crisisopvang en later als ambulante gezinsbegeleider. Ook ben ik bekend met Ouderschap Blijft trajecten.

Op dit moment werk ik binnen het sociale wijkteam in Doetinchem als jeugd- en gezinswerker. In deze functie heb ik bijeenkomsten gehouden voor kinderen van gescheiden ouders.

Vanuit werk- en privé-ervaring weet ik in welke gespannen en complexe situaties kinderen en hun ouders zich soms kunnen begeven. Door mijn opleiding, werkervaring en gedrevenheid ben ik enthousiast geraakt (ex) partners te willen begeleiden bij het zoeken naar oplossingen en mogelijkheden. Van hieruit is praktijk SAAR ontstaan.

Ik ben Anne. Ik woon in Lichtenvoorde met mijn drie kinderen. Sinds een aantal jaren werk ik als jeugd- en gezinswerker in Doetinchem. Daarvoor werkte ik als buurtcoach, opvoedondersteuner en schoolmaatschappelijk werker. In mijn werk met kinderen en hun ouders heb ik vooral geleerd dat het welzijn van kinderen sterk samenhangt met het nest waar zij uitkomen en met de mensen die om hen heen staan. Ouders die hun leven op orde hebben, die kunnen samenwerken, een netwerk om het gezin heen dat steunend is en een fijne school waarop kinderen zich thuis voelen, zijn de basisvoorwaarden voor een goede ontwikkeling van kinderen.

Ook in mijn eigen leven heb ik ervaren welke invloed relatie(problemen), (psychische en lichamelijke) gezondheid en steun van het netwerk hebben op het leven als ouder en in het leven van kinderen. Vanuit dat gedachtengoed probeer ik mijn eigen gezin zoveel mogelijk harmonie te brengen, en in mijn werk met gezinnen heeft dit ook mijn volle aandacht.

Anker 1
bottom of page