top of page

Relatietherapie

 

 

Ben je bereid om te investeren in je relatie? 

Een relatie goed houden betekent hard werken. Gedurende de relatie worden partners veelal geconfronteerd met conflicten. Na een jarenlange relatie hebben partners minder diepgaande gesprekken. Een conflict wordt niet altijd samen gedeeld dan wel adequaat met elkaar opgelost. Hoewel partners dezelfde basisbehoefte hebben is de manier waarop partners er uiting aan geven verschillend. Vaak zijn we bezig met wat de ander ons aandoet en willen we onze partner veranderen. Dit kan leiden tot afstand, elkaar mijden en uiteindelijk tot een scheiding. Ook bij een beginnende relatie kunnen dergelijke problemen ontstaan. Bijvoorbeeld bij een nieuwe relatie en/ of wanneer er sprake is van een samengesteld gezin. 

Tijdens onze sessies bij relatietherapie besteden we uitgebreid aandacht aan onderlinge conflicten, emoties en het verlies wat het met zich mee kan brengen. De sessies duren anderhalf uur en zijn bedoeld voor mensen die meer inzicht willen in de achterliggende patronen en in welke knelpunten partners ervaren. 

Ook kun je bij ons terecht voor een SCHIP-Traject. SCHIP staat voor: Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partnerschap. 
Dit traject besteedt zowel aandacht aan het conflict als ook aan het verlies. De SCHIP-aanpak bestaat uit vijf fases die de partners gezamenlijk doorlopen met als uiteindelijk doel een nieuwe verbinding aan te gaan als liefdespartners. Dit kost tijd, energie en motivatie om het te doen slagen. Als het lukt, wordt de kans op een gelukkigere toekomst voor beiden vergroot.

shutterstock_1772329643.jpg

+31 612038528

bottom of page